Arganolie Voor De Genezing Van Loslatende Nagels

Loslatende Nagels TegengaanOnycholysis, oftewel het loslaten van de nagel, komt zowel voor bij vingernagels als bij teennagels. Het proces van loslaten begint meestal geleidelijk aan en is in het begin pijnloos. Later, als het erger wordt, kan het echter wel degelijk pijnlijk worden. Wanneer nagels loslaten van het nagelbed, kan zich gemakkelijk vuil hiertussen verzamelen. Ook kan er zich water ophopen waardoor kans op infecties ontstaat.

Het loslaten van nagels komt vooral bij volwassenen voor, en vaker bij vrouwen dan bij mannen. Dit nagelprobleem kan vele oorzaken hebben. Enkele ervan zijn:

 • verwondingen aan de nagels,
 • infecties,
 • allergische reacties op nagelverzorgende producten,
 • een ziekte,
 • bijwerkingen van medicijnen,
 • zwangerschap of
 • een te agressieve manicure of pedicure.

Medicijnen als tetracycline, minocycline of naproxen kunnen een verhoogde gevoeligheid voor zonlicht teweeg brengen. Hierdoor kan zonnebrand ontstaan onder de nagel en kan de nagel loslaten. Mensen die veel in het water zijn, en hun nagels veel onder water houden, kunnen eveneens last hebben van loslatende nagels.

Als alle nagels loskomen, kan een ijzertekort of een overactieve schildklier de oorzaak zijn.

En hoewel deze nagelaandoening niet besmettelijk is, is het toch belangrijk er vanaf te komen omdat het de veroorzaker kan zijn van andere problemen.

Arganolie voor de Nagels
Arganolie helpt de nagels te voeden en ze gezond en sterk te houden. Regelmatig aanbrengen van Arganolie op de nagels geeft deze de juiste hoeveelheid voedingsstoffen om te voorkomen dat ze los gaan laten. Een paar druppels Arganolie is al genoeg voor voeding en bescherming. Het beschermt de nagels tevens tegen schadelijke chemicaliën en oplossingen.

Manieren om Loslatende Nagels te Genezen

 1. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dus als je de oorzaak van je loslatende nagels weet, doe daar dan iets aan.
 2. Het is altijd goed om de nagels kort te houden. Knip ze wekelijks en pas op dat ze niet beschadigd raken.
 3. Tik niet met je nagels op bureau of toetsenbord. De schokjes kunnen de nagels beschadigen waardoor ze gemakkelijker loslaten.
 4. Hou ze droog. Draag kunststof handschoenen als je in een vochtige omgeving werkt.
 5. Voorkom aanraking met bijtende chemicaliën of andere stoffen. Draag, indien noodzakelijk, handschoenen.
 6. Bijt niet op je nagels.
 7. Gebruik huismiddeltjes die nagelaandoeningen genezen. Het voeden van vinger- en teennagels met natuurproducten als Arganolie helpt enorm.

De nagels vormen een belangrijk deel van ons dagelijks leven. We gebruiken ze regelmatig maar verzorgen ze vaak niet zoals het hoort. Het is belangrijk om goed voor je nagels te zorgen en ze gezond te houden zodat ze goed blijven werken. Voorkom pijn en stress, en verzorg je nagels!

Categorie:: Nagelverzorging

RSSReacties (0)

Reageer